Login
+Follow
Login

Våga misslyckas!

By Lycklig med naturen on 2014.02.22 In Uncategorized

Ibland blir jag ledsen, nedstämd och arg när jag är hos hästen. När allt bara går dåligt, och hästen inte alls beter sig på det sätt jag vill. När jag tycker att jag använder allt mitt tålamod och uttrycker en lugn och självsäker känsla, men hästen ändå inte lugnar ned sig. När jag för mitt liv inte kan klura ut vad jag gör fel, för det är definitivt mitt fel, och till slut ger upp.

Det är ingen trevlig känsla. Jag har en väldigt stark bild av hur jag vill att min relation med hästen ska utvecklas. Jag vet vilken känsla jag vill känna tillsammans med hästen. Den känslan har jag känt många gånger förut. Min förebild är Klaus Ferdinand Hempfling, och jag tittar ofta på hans videos. Han har en fantastisk relation med hästar, och passar definitivt in i kategorin eldsjälar. Det är denna relation jag också vill ha, och blir så ledsen när jag inte lyckas skapa.

 

 

Men det gynnar ju varken mig eller hästen att jag är ledsen och arg. Det bidrar inte till mitt mål över huvud taget. Istället påminner jag mig om att jag behöver lyfta blicken. Lyfta blicken och se situationen i ett större sammanhang. Händelsen passar alldeles säkert perfekt in i allt annat som händer i mitt liv just nu. Den fyller alldeles säkert en logisk funktion som jag inte ser för tillfället. Om jag istället har lite mer tålamod och inte låter egot styra mina känslor kommer jag förr eller senare att förstå situationens funktion. För utan konflikter och problem kommer ingen utveckling. Om några dagar, veckor, månader eller år, lär jag inse att jag lärde mig massor från dessa, till synses, olösliga problem.

Det jag vill säga är: våga misslyckas! Det är misslyckandet som tar oss vidare, som får oss att utvecklas. Om saker känns svåra, ta en paus, och ge det lite tid. Fundera igenom vad som gick fel och klura på varför du beter dig som du gör. Rannsaka dig själv. Försök sedan igen och se om du kommer vidare. Det ska jag göra i morgon. Försöka igen alltså.

0 Responses to "Våga misslyckas!"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Drömmande, glad, förhoppningsfull och säker. Vet vart jag vill, men inte hur vägen dit ser ut.

Drömmen är frihet på en gård på landet. Ett liv med närvaro i nuet, grundad i naturen. Ett liv som levs nära hästar, träd och växter. Ett liv som ifrågasätter samhällets normer. Ett liv som levs efter känsla och inte efter krav.

I denna blogg diskuterar jag upplevelser, känslor, svårigheter och framgångar på vägen till drömmen. En väg utan struktur, men en färd med tillit till mitt hjärta och vägledning av naturen.

Taggar Arkiv
+Follow
Kategorier

Login