Login
+Follow
Login

Stjärnorna på himlen.

By Lycklig med naturen on 2013.12.14 In Uncategorized

Få saker är så avslappnande som att kliva upp tidigt på morgonen, äta frukost i lugn och ro. Njuta av en kopp kaffe och sedan åka bort från staden, flera mil bort, ut på landet. Kliva ur bilen när det fortfarande är mörkt. Omgiven av träd och tystnad. Ingen rusningstrafik, ingen som har bråttom till jobbet, ingen Europaväg. Bara tystnad och stillhet. Djupa andetag.

Att sedan gå fram till en häst som fridfullt äter sitt morgonhö och utstrålar ett obeskrivligt lugn. Att klappa på den med långsamma rörelser och samtidigt titta upp mot himlen, på stjärnorna som lyser starkt fast de är så långt borta. Det kompletterar lugnet, och det ger perspektiv. Perspektiv på mina orosmoln, på mina funderingar, på livet. Det ger en påminnelse om hur liten jag är, och hur liten betydelse mina bekymmer har egentligen, i relation till rymden där uppe. Stunden erbjuder ett fantastiskt tillfälle att släppa kontrollen. Att våga lita på att framtiden kommer ändå, precis som på det sätt som den alltid hade tänkt göra.

20131215-220143.jpg

Naturen är fantastisk på att vägleda oss till det som verkligen har betydelse. Till en känsla av tillräcklighet och nöjdhet. Det är så ofta vi är hårda med oss själva och pressar oss till att åstadkomma saker vi egentligen inte orkar, eller inte vill. Vi anstränger oss för att passa in, för att klä oss rätt och bete oss på rätt sätt. Det är så ofta vi jagar normen utan att riktigt fråga oss själva varför. Utan att reflektera över vad vi gör och vad vi egentligen vill göra.

Naturen hjälper mig att zooma ut och titta på mig själv utifrån. Som en hök ser ned på jorden. Testa det nästa gång du är ute i skogen. Titta upp mot stjärnorna och känn känslan av att vara liten, av att inte kunna påverka något. Försök finna dig i den känslan. Att inte ha kontroll. Att inte ha några krav på dig själv.

Det är en mäktig känsla.

1 Responses to "Stjärnorna på himlen."

    Comments (1)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Drömmande, glad, förhoppningsfull och säker. Vet vart jag vill, men inte hur vägen dit ser ut.

Drömmen är frihet på en gård på landet. Ett liv med närvaro i nuet, grundad i naturen. Ett liv som levs nära hästar, träd och växter. Ett liv som ifrågasätter samhällets normer. Ett liv som levs efter känsla och inte efter krav.

I denna blogg diskuterar jag upplevelser, känslor, svårigheter och framgångar på vägen till drömmen. En väg utan struktur, men en färd med tillit till mitt hjärta och vägledning av naturen.

Taggar Arkiv
+Follow
Kategorier

Login