Login
+Follow
Login

Att prioritera sig själv.

By Lycklig med naturen on 2013.11.10 In Uncategorized

Det är viktigt att prioritera sig själv. Denna mening upprepar jag ofta i mitt sinne. Det är något jag tycker är väldigt viktigt, och något jag gärna påminner mina vänner om. Men just nu prioriterar jag inte alls mig själv. Jag prioriterar mitt jobb. Jag prioriterar att hinna leverera det andra tycker att jag ska leverera. Jag prioriterar att jobba långt mer än heltid för att få mina arbetsuppgifter att gå ihop. Trots att jag vet att jag mår mycket bättre när jag ger mig själv tid att bara vara, gör jag inte det. Trots att jag känner den obehagliga halsbrännan bli starkare och starkare, tar jag ingen paus. Istället kör jag på i samma tempo veckorna igenom. Helgerna använder jag till att återhämta mig för att kunna hålla lika högt tempo igen nästa vecka.

Jag märker att jag intalar mig själv att denna situation bara är tillfällig, och att jag ska prioritera mig själv igen bara jag kommer igenom den höga arbetsbelastningen. Och det är sant, situationen är tillfällig. Det kommer att pågå till novembers slut. Men när jag reflekterar lite längre och höjer min blick från vardagen så inser jag att det är en ganska lång tidsperiod. En hel månad. En hel månad utan att prioritera mig själv är lång tid. Och det tråkiga är att jag börjar med att prioritera bort de fyra sakerna som betyder allra mest för mitt välbefinnande.

 

Naturen. Hästen. Träningen. Yogan.

 

Även om det är en tillfällig period av mitt liv så vill jag inte prioritera bort detta. Inte för en enda dag. Jag vill vara ute i naturen och krama träd. Jag vill klappa hästen och känna kärlek. Jag vill träna och känna mig stark. Jag vill yoga varje morgon och känna mig mjuk i kroppen. När jag väljer att prioritera detta känner jag mig harmonisk. Livet känns meningsfullt. Då andas jag djupt och medvetet. Då känner jag mig som ett stabilt träd i vinden.

Livet är mer än att jobba. Naturligtvis är jobbet en stor del av vardagen eftersom det ger oss pengar till att göra de saker vi vill göra. Men samtidigt måste det finnas en balans. Att jobba så att kroppen behöver hela helgen på sig för att samla energi är inte balans. Det är bara dålig prioritering.

Ny omprioritering: Gå ut i naturen för att hämta kraft. Meditera under ett träd för att stilla sinnet. Observera trädets lugn. För över samma lugn till hjärtat och kroppen. Andas djupt. Andas medvetet. Lyssna. Lyssna på fåglarna, på vinden, på djuren omkring. Finjustera kroppens och sinnets energi så den är synkad med naturens energi. Känn jordens dragningskraft. Känn lugnet i kroppen. Känn harmonin. Känn glädjen och lyckan. Var ett med naturen.

2 Responses to "Att prioritera sig själv."

  Comments (2)

 1. Vandringsbloggen wrote:

  Åh vilket underbart bra inlägg! Du inspirerar verkligen 🙂

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

Drömmande, glad, förhoppningsfull och säker. Vet vart jag vill, men inte hur vägen dit ser ut.

Drömmen är frihet på en gård på landet. Ett liv med närvaro i nuet, grundad i naturen. Ett liv som levs nära hästar, träd och växter. Ett liv som ifrågasätter samhällets normer. Ett liv som levs efter känsla och inte efter krav.

I denna blogg diskuterar jag upplevelser, känslor, svårigheter och framgångar på vägen till drömmen. En väg utan struktur, men en färd med tillit till mitt hjärta och vägledning av naturen.

Taggar Arkiv
+Follow
Kategorier

Login