Login
+Follow
Login

Eldsjälar.

By Lycklig med naturen on 2013.10.20 In Uncategorized

Det finns många eldsjälar ute i världen. Personer som på ett eller annat sätt har dedikerat sina liv åt att arbeta med saker de brinner för. Jag påmindes av detta när jag såg Vandringsbloggens samling av eldsjälar inom friluftsliv. I en del av sin blogg träffar Angeliqa eldsjälar och frågar om deras arbete. Hon frågar vad de gör, vad det bästa med arbetet är och vad som är svårt.

När jag läste det slog det mig hur fantastisk denna idé är. Vi har alla drömmar vi siktar mot, och delar av dessa drömmar har vi förmånen att kunna dela med andra människor. Om vi letar upp sådana människor och pratar med dem kan vi lära oss otroligt mycket. Vi kan ta del av deras passion för arbetet och vad det kan innebära, deras bästa tips och idéer, och vi kan lära oss att det inte är så farligt att satsa på sin dröm. Att satsningen kan ge livet så mycket mer. Att arbetet kan bli en kärlek och inte ett måste.

Jag vill väldigt gärna vara en eldsjäl. Vara den som satsar på sin dröm och arbetar passionerat med sitt kall. Men vart börjar jag? Angeliqas idé är en fantastisk start. Naturligtvis har jag pratat med flera eldsjälar inom ”mitt” område, men jag har aldrig gjort något av dessa möten. Aldrig använt dem som tydlig inspiration på vägen till min dröm. Aldrig skrivit ned vad de förmedlat. Idag får bli första gången.

Jag har nyligen identifierat två nya eldsjälar, men kommer att skriva om en av dem idag: Janesh Vaidya. Han var nyligen i Sverige och pratade om sin senaste bok Maten är min medicin. Boken hade jag köpt tidigare, innan jag ens visste vem han var. Det var något särskilt som tilltalade mig med den, men jag minns inte riktigt vad. Biljetter till föreläsningen fick jag av min fina pojkvän i födelsedagspresent.

Janesh pratade om precis det jag går och funderar på om dagarna. Han pratar om att vara ett med naturen, att leva i nuet, att lyssna på kroppen. Han pratar om chakran och känslor, om rädsla och mod. Han pratar om beteenden, vanor och livet. Han sa många kloka saker under föreläsningen, men det som fastnade allra mest var att vi alla har en talang. En talang som kan slipas och poleras till något fantastiskt. Om vi gör denna talang till vårt yrke kommer vi alltid att utföra vårt arbete med passion eftersom vi känner en ofantligt stor kärlek till vårt arbete. Och om vårt arbete är grundat i kärlek och utförs med passion kommer kroppen och sinnet alltid att vara friska. Inga tennisarmbågar, inga onda axlar, ingen depression, ingen oro.

Sympati föder kärlek. Kärlek skapar glädje. Glädje ger passion.

Ayurveda för ditt sinne. Janesh Vaidya.

1 Responses to "Eldsjälar."

  Comments (1)

 1. Angeliqa wrote:

  Du har en jättbra blogg och jag är hedrad över dina kommentarer om min bloggkategori Möte med en Eldsjäl.=D

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

Drömmande, glad, förhoppningsfull och säker. Vet vart jag vill, men inte hur vägen dit ser ut.

Drömmen är frihet på en gård på landet. Ett liv med närvaro i nuet, grundad i naturen. Ett liv som levs nära hästar, träd och växter. Ett liv som ifrågasätter samhällets normer. Ett liv som levs efter känsla och inte efter krav.

I denna blogg diskuterar jag upplevelser, känslor, svårigheter och framgångar på vägen till drömmen. En väg utan struktur, men en färd med tillit till mitt hjärta och vägledning av naturen.

Taggar Arkiv
+Follow
Kategorier

Login