Login
+Follow
Login

Krama träd.

By Lycklig med naturen on 2013.09.29 In Uncategorized

Allt oftare kommer jag på mig själv att ge efter för barnasinnet. Att inte bry mig så hårt om vad folk tycker och de konstruerade beteenderamar samhället har skapat. Att istället lyssna på kroppens och sinnets infall och följa dem. Att inte omedelbart lägga band på mig själv, utan istället ge efter och släppa min kropp fri. Idag var en sådan dag.

När jag var liten tillbringade vi mycket tid i skogen under skoldagarna. Ett tag hade vi fadderträd. Det innebar att vi valde ut varsitt träd som vi tog hand om lite extra när vi var ute i skogen. Vi kramade det, tittade till det, klättrade i det och bjöd in andra att hälsa på våra träd. Detta minns jag med kärlek. Jag brydde mig mycket om mitt träd, och såg fram emot att titta till det.

Att krama träd är sällan något en vuxen person kommer undan med utan att bli stämplad som miljöaktivist. Men idag struntade jag i det. Jag var ute i skogen och försökte lyssna lyhört både utåt och inåt. Utåt på vindens sus, lövens otroligt vackra färger och fåglarna som kvittrar. Inåt till kroppens infall, sinnets önskningar och hjärtats passion. Idag ville både kropp och sinne krama ett träd.

Det var ett fantastiskt infall. Att krama ett träd och ge det kärlek var bland det häftigaste jag gjort på länge. Den ständigt närvarande stressen sjönk som om någon ryckt ur pluggen ur ett badkar. Jag kunde känna pulsens hastighet sjunka markant. Kände mig dragen till jorden. Grundad. Otroligt närvarande i nuet. En häftig känsla. Att något så enkelt kunde vara så lugnande.

20131006-151246.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett av mina favoritcitat kommer från Michel Foucault: ”Själen är kroppens fängelse”. Alla beteenderegler i samhället låser in vår kropp i en låda. Om inte sinnet inte kan kliva utanför kommer inte heller kroppen att göra det. Kroppen förpackas i samma låda som sinnet och vi begränsas till att lära som vi lever, till att upprätthålla våra normer och missa fantastiska upplevelser som endast finns utanför vår låda.

Släpp kroppen fri så följer sinnet efter! Krama ett träd, lek i sanden, spring över ängar utan mål. Gör det du känner för i stunden. Ge efter för kroppens impulser.

Ifrågasätt, var modig, spring fri!

0 Responses to "Krama träd."

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Drömmande, glad, förhoppningsfull och säker. Vet vart jag vill, men inte hur vägen dit ser ut.

Drömmen är frihet på en gård på landet. Ett liv med närvaro i nuet, grundad i naturen. Ett liv som levs nära hästar, träd och växter. Ett liv som ifrågasätter samhällets normer. Ett liv som levs efter känsla och inte efter krav.

I denna blogg diskuterar jag upplevelser, känslor, svårigheter och framgångar på vägen till drömmen. En väg utan struktur, men en färd med tillit till mitt hjärta och vägledning av naturen.

Taggar Arkiv
+Follow
Kategorier

Login